Wat is counselling?

Counselling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding.

De counsellor gaat in gesprek, stelt vragen of houd je een spiegel voor zodat jijzelf leert hoe je probleem aan te pakken. Doordat jezelf tot een oplossing komt vergroot je, jouw slagingskans dat jouw probleem blijvend is opgelost.

Counselling helpt o.a. bij: stress, piekeren, motivatieproblemen, levensvragen rouw en verlies. Ook kun je naar een counsellor voor een vertrouwelijk gesprek over je werk.

SchoolPower® is aangesloten bij de ABvC. De ABvC staat voor het uitdragen van een efficiënte en effectieve vorm van psychosociale hulpverlening met een kwaliteitskeurmerk.

Op de website van de  ABvC (Algemene Beroepsvereniging voor Counselling), waar SchoolPower® bij is aangesloten is vind je uitgebreide informatie over counselling of kijk deze korte animatiefilm

Counselling bij SchoolPower®

SchoolPower® heeft geen vast praktijkadres. Je kunt kiezen uit:

  • wandelcounselling; de wandeling gaat ook door bij nat weer. In overleg wordt de locatie (strand, bos, park) in Den Haag afgesproken.
  • counselling bij je thuis.
  • counselling op locatie in Den Haag. Dit is een ruimte zijn die ik reserveer, in overleg, in de wijk Loosduinen, Haagse Hout of Segbroek. De ruimte is altijd goed bereikbaar met auto (parkeren) en OV.

  

Persoonlijke gegevens

SchoolPower® is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring volgens de Europese Richtlijn Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Vooraf aan het het counsellingstraject wordt de counsellingsovereenkomst met je besproken en door ons beiden ondertekend

SchoolPower® verwerkt gegevens die nodig zijn voor uw behandeling of begeleiding. Dit omvat ook gevoelige of bijzondere persoonsgegevens zoals gezondheidsgegevens. Voor het verwerken van deze persoonsgegevens vragen we altijd schriftelijk om uw toestemming door middel van een toestemmingsformulier.

 SchoolPower® voor scholen en werkgevers

Counselling kan worden ingezet bij leerkrachten die al ziek thuis zijn of preventief.

Wil je meer weten over wat counselling voor werkgevers kan betekenen? Klik dan hier