Profiel

José Peters, counsellor SchoolPower®

La vita è  bella!

Ik help leerkrachten (weer) te genieten van hun werk en hun  leven.

Sinds 1986 werk ik al in het onderwijs. Na 10 jaar kreeg ik een onderwijsdip en besloot om als visagist aan het werk te gaan.  Na mijn studie visagie en een aantal jaren als visagist gewerkt te hebben, naast mijn werk in het onderwijs, koos ik er toch weer voor om weer voor 100% in het onderwijs te werken. Ik kreeg een andere leeftijdsgroep en werd onderbouwcoördinator, wat weer voor mij een nieuwe uitdaging was. Ik volgde de studie onderbouwcoördinator en kreeg als opdracht intervisie te introduceren in mijn eigen team.

In het begin was intervisie behoorlijk wennen, maar door de structuur leerden wij naar elkaar luisteren, zonder elkaar in de rede te vallen en gingen we het ook leuk vinden om op deze manier met elkaar in gesprek te gaan. We vonden het de ideale werkvorm om problemen bespreekbaar te maken en met elkaar na te denken over mogelijke oplossingen.       Intervisie werd regelmatig gedaan in vergadertijd.  

 

Na 20 jaar maakte ik de switch naar het SBO, waar ik nog steeds 3 dagen, met plezier, werk. Ik volgde de HBO-studie SchoolCounsellor en startte mijn eigen bedrijf SchoolPower®, counselling en intervisie. In 2015 heb ik de studie RET (Rationeel Emotieve Therapie) en in 2016 de PSBK  (Psychosociale Basiskennis) beide succesvol afgerond. Daarbij volg ik regelmatig cursussen en workshops.

 

 

In 2013 werd er bij mij borstkanker geconstateerd, een keerpunt in mijn leven.                                                                   Ik leef nu bewuster, geniet meer en doe de dingen waar ik echt blij van word. De visagie heb ik ook weer opgepakt en ik werk als vrijwilligster bij de Stichting Look Good Feel Better. Deze stichting verzorgt gratis workshops uiterlijke verzorging voor vrouwen met kanker in ziekenhuizen.