Counselling en coaching

Counselling

Counselling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding. De nadruk ligt bij counselling op inzicht krijgen in je gedachten, gevoelens en gedrag, en het aanspreken van je eigen vermogen om problemen op te lossen. 

Counselling kan je helpen bij o.a. stress, piekeren, burn-out, levensvragen, rouw en verlies en wanneer je gaat re-integreren. 


Coaching

Bij coaching ligt de nadruk op actie door het stellen van doelen. Door middel van oefeningen en opdrachten word je gestimuleerd om in beweging te komen. Je krijgt hulpmiddelen om je doelen te bereiken. 

Coaching startende leerkrachten: Voorafgaand aan het coachingstraject vindt er een klassenconsultatie plaats van 50 minuten dat als uitgangspunt dient voor de coaching.

De counsellor van SchoolPower ®  kan in een gesprek gemakkelijk overgaan van coaching naar counselling en andersom.                

De gesprekken zijn altijd vertrouwelijk.

Waar vindt counselling en coaching plaats?

  • Op locatie van je eigen school in je klaslokaal of in een aparte ruimte.
  • Op locatie in Den Haag, ik reserveer in overleg een ruimte in de wijk Loosduinen, Haagse Hout of Segbroek. 
  • Buiten: wandelcounselling/coaching. Het is altijd wandelweer. Omdat je loopt, kom je ook mentaal makkelijk in beweging. De natuur spiegelt, brengt afwisseling en voorziet in oplossingen. In overleg wordt een locatie in Den Haag afgesproken. Dit kan het strand, bos of park zijn
 
 
 
 
E-mailen